lauantai 24. elokuuta 2013

Avocadopasta

Ajattelinpa vihdoin pyöräyttää kauan hypetetun Avocadopastan. Alkuperäinen ohje siis löytyy Alexander ja Hanna Gullichsen Safkaa-kirjasta. Suuri kohu johtui alunperin siitä, että kun Alex oli ensitreffeillä tehnyt Hannalle tätä pastaa, tuleva vaimo oli alkanut itkeä, sillä pasta oli niin herkullista! Itse en kyseistä kirjaa kuitenkaan omista, vaan kokkasin Makuja.fi - sivuilla olleesta reseptistä. Sieltä löyty myös linkki Gullichsenien pitämään blogiin.

Tein ruuan kahdelle, joten puolitin ohjeessa olevat määrät. Pecorinon ja parmesaanin korvasin tuolla Pirkan juustosekoituksella. Oliiviöljyn tilalla käytin avocado-sitrus-öljyä, chilit tulivat omasta kasvista. Tämä nyt oli tämmöinen budjetti versio :) Anteeksi kuvien huono laatu, kännystä akku lopussa....


Kynsi oli niin valtava, joten laitoin alle puolet tuosta. Ja itseasiassa sekin oli liikaa :D
<3 avocado <3
Tein kastikkeen tähän kulhoon, jonne lisäsin myöhemmin keitinvettä koostumusta notkistamaan.
Kaunis kasvi tämä basilika :)
Sörppyä
Uskollinen spagettipurkki
Tarkkaa...
Pastan jätin al denteksi, eli keitin sitä noin 80% suositellusta ajasta. Muista aina maustaa pastan keitinvesi kunnolla. Sen tulisi maistua merivedeltä. Ei siis Merenkurkun vedeltä, vaan Atlantin vedeltä :D Vissi ero!
Valmis!
Puolet lautasesta jäi huomiselle.
Tämmöistä viiniä suositeltiin tämän kanssa. Sopi mielestäni mainiosti :) Tykkään muutenkin kuivasta valkkarista, joten tämä menee ihan näin iltaa istuessakin!

Onnettomat kuvanlaadut taas, mutta viime vuosi vs. tänään. Me like it!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa, ideoita, ehdotuksia? :)