torstai 29. elokuuta 2013

Punajuuri-porkkanapata

Nää paastopäivät on osoittautu oikein tuottaviksi kokkauspäiviksi, ihme kyllä! Jotenki vapauttavaa kokkailla ja olla tekemisessä ruuan kanssa, vaikka tietääkin ettei sitä "saa" syödä :D Kuulostaa varmaan oudolta joo, mutta tässähän se itsekuri kasvaa :D Poikkeuksellisen hyvin on taas kokkailut onnistunu, joten voi olla, että sekin vähän nostaa motivaatiota!

Eilen illalla siis joskus kymmenen aikaan rupesin tekemään tätä pataa. Resepti ihan itse sovellettu jääkaapin antimista :)

Voideltuun kulhoon palottelin porkkanoita ja punajuuria. Noin kilo kumpaakin.

Maustekurkkuja sekaan myös!
Mausteeksi valkosipulijauhetta, suolaa, pippurisekoitusta ja fenkolinsiemeniä
Pannulla ruskistin noin 400 grammaa porsaan ulkofilettä. Tämän kippasin sitten vihannesten joukkoon.
Nesteeksi myös jääkaapin antimia: tuorejuustoa, desi kermaa, turkkilaista jogurttia, maitoa ja vettä. Maustoin ruususuolalla.
Uuniin menossa. Ei kovin kauniin näköistä :D Ilman kantta 200'C astetta noin 30 min, sitten ilman kantta 175'C noin tunti. Jätin uunin yöksi jälkilämmölle.
Lisäkkeeksi löytyi kvinoaa.
1 osa kvinoaa 2 osaan vettä. Kiehautetaan, annetaan poreilla 10min, sitten pois liedeltä ja annetaan lopun veden imeytyä viljaan.
Lisäsin vielä tuoretta basilikaa lopuksi sekaan :P
Tänään pääsin ruokaa maistamaan. Tuolla alla piilee kvinoa, päällä punainen kastike :D Ruokalusikallinen turkkilaista jogurttia raikastamaan makua.
Maistoin myös omenakakkua. Oli hyvää :P Erittäin tyytyväinen olin! Omenat eivät olleet pelkkää mössöä, juustopäällys oli todella kuohkea (ensimmäinen onnistunut uunijuustokakku!!!), ja pohja oli rapea ja hyvänmakuinen.
Tänään olisi tiedossa vielä kouluhommien tekoa. Huomenna lähtö mökille Petsmooseen huvilakaudenpäättäjäisiä viettämään! Josko sitä maistelisi vähä punaviiniä pitkästä aikaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa, ideoita, ehdotuksia? :)