maanantai 8. huhtikuuta 2013

Uuteen nousuun!

Nyt on olo vihdoin sellainen, että uskaltaa salillekkin lähteä. Ihan en viitsi vielä täysillä vetää, että välttyisin jälkitaudeilta, mutta lihakset tuntuvat olevan voimissa. Eilen selailin taas pitkästä aikaa fitspoja, ja ai että tuli taas hinku takaisin ruotuun :D Liikunta on jäänyt aikas vähälle nyt parin viikon aikana... Voisin ruveta tänne kirjaamaan viikon liikuntasaldon, jotta oikeasti näkisi paljoko sitä tulee liikuttua. Ei pääse hui
jaamaan itseään ;)

Yritän myös nyt keskittyä ruokavalion parantamiseen. Se on nytkin ihan ok, mutta vielä oli varaa karsia esim.ylimääräisiä hiilareita pois ja hyviä rasvoja hieman tilalle. Josko se painokin sitten vihdoin nytkähtäisi alaspäin! Kokonaiskalorit olen onneksi saanut pidettyä hyvissä rajoissa, suurena apuna kalorilaskuri.fi!

Ahhahahhaaa tää kuva saa aina hyvälle tuulelle :D
Sitten vähä asiaa juoksusta ei-ammattilaisen suusta. Juoksu on aina kiinnostanu mua, mutta aina oon ajatelu, että en mä voi koskaan juosta, koska oon niin painava ja huonokuntonen. Pienemmän juoksi aina paremmin tottakai, joten uskoin siihen, etten vaan koskaan pysty juosta. Surullista... Pikkuhiljaa rupee tämäkin ajatusmaailma onneksi muuttumaan! Juokseminen on vaikeaa, kylläh, ja täten se vaatiikin harjottelua. Ja vielä pitkäjänteistä. Oikeaa juoksutekniikkaa ei voi oppia lähtemällä juoksemaan. Ensin on käveltävä pari viikkoa, sitten vähitellen lisätään hölkkäosuuksia. Lopuksi, kuukauden parin päästä, otetaan juoksuaskelia. Tähän mennessä peruskunto on jo kasvanut sen verran, ettei juoksemaan lähtö nostata sykettä aivan maksimisykkeen rajoille. Maksimisykkeellä juoksuminen on todella haitallista kropalle! Keho laittaa vastaan ja lopuksi myös mieli alkaa inhoamaan juoksemista.. been there, done that! Kärsivällisyyttä siis!!

 Tärkeää olisi myös opetella oikeanlainen juoksutekniikka heti alusta asti. Juoksu on todella hyvä tukilihaksiston vahvistaja, mutta samalla se voi saada aikaan vahinkoa jos tekniikka on väärä... been there, done that too! Löysin alle muutaman hyvän kuvan oikeasta tekniikasta. Ei se mitään rakettitiedettä ole, mutta vaatii kuitenkin jonkin verran harjoittelua. Mutta kun tekniikkasi on oikea, lyön vaikka vetoa, että huomaat sen kyllä. Juokseminen helpottuu tällöin huomattavasti :)

Juoksumukavuutta ja turvallisuutta lisäävät myös oikeanlaiset varusteet, mutta niistä lisää myöhemmin!


Ja sitten vielä tärkein vinkki aikatavoitteiden saavuttamiseen!

Hehee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa, ideoita, ehdotuksia? :)